Monday, 04 February 2013
![ကမၻာ႕က်န္းမာေရးအဖြဲ႕က ဆားေလွ်ာ႕စားၾကရန္တိုက္တြန္း
Monday, 04 February 2013
အရြယ္ေရာက္သူမ်ားအေန ျဖင့္ အစာစားသည့္အခါ ဆားကို ေလွ်ာ့စားၿပီး အစားအေသာက္ မ်ားထဲတြင္ ပိုတက္ဆီယမ္ အနည္း ငယ္ထည့္စားရန္ ကမၻာ့က်န္းမာ ေရးအဖြဲ႕ခ်ဳပ္ (WHO) က ၫႊန္ ၾကားခ်က္ အသစ္ ထုတျ္ပန္ၿပီးတိုက္ တြန္းလိုက္ေၾကာင္းသိရသည္။
ၾကာသပေတးေန႔ကထုတ္ျပန္လုိက္ သည့္အစီရင္ခံစာတြင္အရြယ္ေရာက္ လာသူမ်ားအေနျဖင့္ တစ္ေန႔ကို ဆိုဒီယမ္ ၂ဂရမ္ သို႔မဟုတ္ ဆား ၅ဂရမ္ေလွ်ာ့စားသင့္သည္ဟု (WHO)ကေျပာေၾကာင္း၊ထို႔အျပင္
ေန႔စဥ္စားသံုးသည့္အစားအစာမ်ား ထဲတြင္ အနည္းဆံုးတစ္ေန႔ကို ပိုတက္ဆီယမ္ ၃.၅ဂရမ္ ထည့္စား ရန္ အႀကံျပဳထားပါေၾကာင္းသိရသည္။
ယခုကဲ့သို႔ အႀကံျပဳျခင္းသည္ ႏွလံုးေရာဂါႏွင့္ေလျဖတ္ေရာဂါကို
ျဖစ္ေစသည့္ ေသြးတိုးေရာဂါမျဖစ္ ရေအာင္ ေလ်ာ့ခ်သည့္ႀကိဳးပမ္းမႈ တစိတ္တပိုင္းအေနျဖင့္ကမၻာ့ က်န္းမာေရးအဖြဲ႕ခ်ဳပ္ကေျပာပါ
ေၾကာင္း၊ဆိုဒီယမ္ကို မ်ားေသာ အားျဖင့္ ႏြားႏို႔၊ၾကက္ဥနဲ႔အဆီအစိမ့္ မ်ားတြင္ရၿပီး၊၀က္ေပါင္ေျခာက္ ႏွင့္သေရစာမ်ားတြင္ပိုၿပီးမ်ားေၾကာင္း ပိုတက္ဆီယမ္ႂကြယ္၀သည့္ အစား အစာမ်ားကေတာ့ ပဲစိမ္း၊ေျမပဲ၊ ဟင္းႏုႏြယ္၊ငွက္ေပ်ာသီးကဲ့သို႔ ဟင္း သီးဟင္းရြက္ႏွင့္သစ္သီး၀လံမ်ားတြင္
ေတြ႕ႏုိင္တယ္ဟုသိရသည္။
TWH
The Hot News](https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/s480x480/539793_531103680263608_471216911_n.png)
အရြယ္ေရာက္သူမ်ားအေန ျဖင့္ အစာစားသည့္အခါ ဆားကို ေလွ်ာ့စားၿပီး
အစားအေသာက္ မ်ားထဲတြင္ ပိုတက္ဆီယမ္ အနည္း ငယ္ထည့္စားရန္ ကမၻာ့က်န္းမာ
ေရးအဖြဲ႕ခ်ဳပ္ (WHO) က ၫႊန္ ၾကားခ်က္ အသစ္ ထုတျ္ပန္ၿပီးတိုက္
တြန္းလိုက္ေၾကာင္းသိရသည္။
ၾကာသပေတးေန႔ကထုတ္ျပန္လုိက္ သည့္အစီရင္ခံစာတြင္အရြယ္ေရာက္ လာသူမ်ားအေနျဖင့္
တစ္ေန႔ကို ဆိုဒီယမ္ ၂ဂရမ္ သို႔မဟုတ္ ဆား ၅ဂရမ္ေလွ်ာ့စားသင့္သည္ဟု
(WHO)ကေျပာေၾကာင္း၊ထို႔အျပင္ေန႔စဥ္စားသံုးသည့္အစားအစာမ်ား ထဲတြင္ အနည္း ဆံုးတစ္ေန႔ကို ပိုတက္ဆီယမ္ ၃.၅ဂရမ္ ထည့္စား ရန္ အႀကံျပဳထားပါေၾကာင္းသိရသည္။
ယခုကဲ့သို႔ အႀကံျပဳျခင္းသည္ ႏွလံုးေရာဂါႏွင့္ေလျဖတ္ေရာဂါကိုျဖစ္ေစသည့္ ေသြးတိုးေရာဂါမျဖစ္ ရေအာင္ ေလ်ာ့ခ်သည့္ႀကိဳးပမ္းမႈ တစိတ္တပိုင္းအေနျဖင့္ကမၻာ့ က်န္းမာေရးအဖြဲ႕ခ်ဳပ္ကေျပာပါေၾကာင္း၊ဆိုဒီယမ္ကို မ်ားေသာ အားျဖင့္ ႏြားႏို႔၊ၾကက္ဥနဲ႔အဆီအစိမ့္
မ်ားတြင္ရၿပီး၊၀က္ေပါင္ေျခာက္ ႏွင့္သေရစာမ်ားတြင္ပိုၿပီးမ်ားေ ၾကာင္း
ပိုတက္ဆီယမ္ႂကြယ္၀သည့္ အစား အစာမ်ားကေတာ့ ပဲစိမ္း၊ေျမပဲ၊
ဟင္းႏုႏြယ္၊ငွက္ေပ်ာသီးကဲ့သို႔ ဟင္း သီးဟင္းရြက္ႏွင့္သစ္သီး၀လံမ်ားတ ြင္ေတြ႕ႏုိင္တယ္ဟုသိရသည္။
TWH
The Hot News
Monday, 04 February 2013
![ကမၻာ႕က်န္းမာေရးအဖြဲ႕က ဆားေလွ်ာ႕စားၾကရန္တိုက္တြန္း
Monday, 04 February 2013
အရြယ္ေရာက္သူမ်ားအေန ျဖင့္ အစာစားသည့္အခါ ဆားကို ေလွ်ာ့စားၿပီး အစားအေသာက္ မ်ားထဲတြင္ ပိုတက္ဆီယမ္ အနည္း ငယ္ထည့္စားရန္ ကမၻာ့က်န္းမာ ေရးအဖြဲ႕ခ်ဳပ္ (WHO) က ၫႊန္ ၾကားခ်က္ အသစ္ ထုတျ္ပန္ၿပီးတိုက္ တြန္းလိုက္ေၾကာင္းသိရသည္။
ၾကာသပေတးေန႔ကထုတ္ျပန္လုိက္ သည့္အစီရင္ခံစာတြင္အရြယ္ေရာက္ လာသူမ်ားအေနျဖင့္ တစ္ေန႔ကို ဆိုဒီယမ္ ၂ဂရမ္ သို႔မဟုတ္ ဆား ၅ဂရမ္ေလွ်ာ့စားသင့္သည္ဟု (WHO)ကေျပာေၾကာင္း၊ထို႔အျပင္
ေန႔စဥ္စားသံုးသည့္အစားအစာမ်ား ထဲတြင္ အနည္းဆံုးတစ္ေန႔ကို ပိုတက္ဆီယမ္ ၃.၅ဂရမ္ ထည့္စား ရန္ အႀကံျပဳထားပါေၾကာင္းသိရသည္။
ယခုကဲ့သို႔ အႀကံျပဳျခင္းသည္ ႏွလံုးေရာဂါႏွင့္ေလျဖတ္ေရာဂါကို
ျဖစ္ေစသည့္ ေသြးတိုးေရာဂါမျဖစ္ ရေအာင္ ေလ်ာ့ခ်သည့္ႀကိဳးပမ္းမႈ တစိတ္တပိုင္းအေနျဖင့္ကမၻာ့ က်န္းမာေရးအဖြဲ႕ခ်ဳပ္ကေျပာပါ
ေၾကာင္း၊ဆိုဒီယမ္ကို မ်ားေသာ အားျဖင့္ ႏြားႏို႔၊ၾကက္ဥနဲ႔အဆီအစိမ့္ မ်ားတြင္ရၿပီး၊၀က္ေပါင္ေျခာက္ ႏွင့္သေရစာမ်ားတြင္ပိုၿပီးမ်ားေၾကာင္း ပိုတက္ဆီယမ္ႂကြယ္၀သည့္ အစား အစာမ်ားကေတာ့ ပဲစိမ္း၊ေျမပဲ၊ ဟင္းႏုႏြယ္၊ငွက္ေပ်ာသီးကဲ့သို႔ ဟင္း သီးဟင္းရြက္ႏွင့္သစ္သီး၀လံမ်ားတြင္
ေတြ႕ႏုိင္တယ္ဟုသိရသည္။
TWH
The Hot News](https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/s480x480/539793_531103680263608_471216911_n.png)
အရြယ္ေရာက္သူမ်ားအေန ျဖင့္ အစာစားသည့္အခါ ဆားကို ေလွ်ာ့စားၿပီး အစားအေသာက္ မ်ားထဲတြင္ ပိုတက္ဆီယမ္ အနည္း ငယ္ထည့္စားရန္ ကမၻာ့က်န္းမာ ေရးအဖြဲ႕ခ်ဳပ္ (WHO) က ၫႊန္ ၾကားခ်က္ အသစ္ ထုတျ္ပန္ၿပီးတိုက္ တြန္းလိုက္ေၾကာင္းသိရသည္။
ၾကာသပေတးေန႔ကထုတ္ျပန္လုိက္ သည့္အစီရင္ခံစာတြင္အရြယ္ေရာက္ လာသူမ်ားအေနျဖင့္ တစ္ေန႔ကို ဆိုဒီယမ္ ၂ဂရမ္ သို႔မဟုတ္ ဆား ၅ဂရမ္ေလွ်ာ့စားသင့္သည္ဟု (WHO)ကေျပာေၾကာင္း၊ထို႔အျပင္ေန႔စဥ္စားသံုးသည့္အစားအစာမ်ား ထဲတြင္ အနည္း ဆံုးတစ္ေန႔ကို ပိုတက္ဆီယမ္ ၃.၅ဂရမ္ ထည့္စား ရန္ အႀကံျပဳထားပါေၾကာင္းသိရသည္။
ယခုကဲ့သို႔ အႀကံျပဳျခင္းသည္ ႏွလံုးေရာဂါႏွင့္ေလျဖတ္ေရာဂါကိုျဖစ္ေစသည့္ ေသြးတိုးေရာဂါမျဖစ္ ရေအာင္ ေလ်ာ့ခ်သည့္ႀကိဳးပမ္းမႈ တစိတ္တပိုင္းအေနျဖင့္ကမၻာ့ က်န္းမာေရးအဖြဲ႕ခ်ဳပ္ကေျပာပါေၾကာင္း၊ဆိုဒီယမ္ကို မ်ားေသာ အားျဖင့္ ႏြားႏို႔၊ၾကက္ဥနဲ႔အဆီအစိမ့္ မ်ားတြင္ရၿပီး၊၀က္ေပါင္ေျခာက္ ႏွင့္သေရစာမ်ားတြင္ပိုၿပီးမ်ားေ
TWH
The Hot News
No comments:
Post a Comment